vineri, 29 februarie 2008

La orele de vărf, pe Copou se circulă ca în Bucureşti













Noul semafor din apropierea universitaţii “Alexandru Ioan Cuza” provoacă o poluare fonică infernală. Nu semaforul în sine “urlă”, ci şoferii care văd în clanxon singura modalitate de exprimare la volan, în afară bineînteles de cea verbală prin care eşti trimis de unde ai venit sau acuzat că ai luat carnetu’ la Popricani. Semaforul în cauză blochează şi mai tare zona dintre “Cuza” şi Fundaţie. Dacă pînă acum şoferii erau exasperaţi de studenţii care traverseaza încontinuu strada “agale”, de parcă ar trebui să alergi pe trecerea de pietoni, acum aceştia sunt la un pas de infart cu noul semafor. Era nevoie de el acolo, clar trebuie subliniat că trăim într-o lume civilizată prin aceste semafoare, dar încet-încet Iaşul o să ajungă un oraş ca Bucureştiul, cel puţin în materie de trafic.

2 comentarii:

  1. Pe lângă această problemă a transportului şi a infrastructurii, Iaşul păcătuieşte şi la capitolul mediu. Pe zi ce trece ne apropiem de statutul Bucureştiului: oraş extrem de aglomerat, cu puţine parcări, lipsit de verdeaţă, îmbâcsit, prăfuit, cu o criminalitate în creştere. Să sperăm că noul primar va încerca să rezolve aceste chestiuni.

    RăspundețiȘtergere
  2. E cea mai proasta alegere instalarea semaforului acolo. Eu am dacie 1310. Cand urc Bd Carol mise opreste motoru daca opresc la semafor. Inca ceva....duminica nu e aglomeratie,,,,de ce nu i a pauza in weekend acest stupid semafor.

    RăspundețiȘtergere