luni, 15 septembrie 2008

Vine, vine primaiarna!

Si ce gaseste aici? Pai maestrul Stefan Iordache a decedat, pe langa faptul ca un mare actor a trecut in nefiinta nu poti sa nu “iti faci cruce”, cum ar zice bunica, cand vezi cum a prezentat asta presa: Newsiasi – “S-A STINS – A murit Stefan Iordache”, adica intai a murit, apoi s-a stins sau cum? Boala l-a stins, apoi l-a omorat?, 9 AM – lasam titlu, dar iata inceputul articolului “La numai 67 de ani…” Ce? Cum? De cand 67 de ani reprezinta floarea vietii? Parca asta era o varsta venerabila, adica cine ajunge pana la 67 de primaierni are intelepciune, experienta, dar in nici un caz nu poate fi catalogat drept “tanar si nelinistit”, mai ales intr-o tarisoara ca Romania, care se stie ca te imbatraneste prematur cu trecerea asta brusca de la comunism la capitalism, apoi la Uniuni Europene si alte alea. Ce mai gaseste primaiarna prin zona? Pai este reinnoita stirea cu chiriile mari prin toate orasele universitare, iata o mostra: “Studentii facultatilor din Iasi vor avea o surpriza neplacuta la intoarcerea la scoala bla bla”, apoi spune de explozia chiriilor. Gresit! Cei care se reintorc la facultate au deja experienta anilor trecuti si au habar de faptul ca pretul chiriilor creste in aceasta perioada. Poate bobocii sa fie surprinsi, dar nu cred nici asta. Accesul la informatie (cel putin in teorie) este foarte facil, deci cu o simpla documentare despre “cat mai e chiria”, se poate afla ca in mod logic si natural, chiriile cresc in orasele care cazeaza studenti. Furtuna de afara mai este de asemenea un semn de resuscitare a echipei Poli Iasi, care a batut aseara Otelul si a bifat prima victorie in Liga (inca a) lui Mitica. Realitatea tivi anunta ca o treime din scolile romanesti nu au autorizatie de functionare, deci furtuna de afara a nimerit foarte bine, elevii merg astazi la scoala, o sa ploua in sala de clasa peste florile primite de invatatori si profi si o sa inceapa un nou an scolar cu joc de dinti in banci. Stirea cu scolile merge uns cu aia care zice de avertizarea cu cod galben pentru ploi in 21 de judete. Oare la Cotroceni si Palatul Victoria e totul in ordine? Nu e pericol de inundatie sau ceva, nu? Ptiu, ce m-am speriat…Stefan Iordache impreuna cu Sanda Ladosi vor calma atmosfera si vor linisti apele, macar pentru 3-4 minute:

4 comentarii:

  1. Ce bine ca nu m-am uitat azi la stiri! Stiam ca vor face ceva de nevazut din moarte lui Stefan Iordache. Iar mie chiar imi pare rau, I really liked him.

    RăspundețiȘtergere
  2. N-are cum sa deterioreze presa stilul galant al lui Stefan Iordache, el ramane un mare om si actor, oglindit pentru opinia publica de oameni mici.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am inteles niciodata de ce, daca nu sunt indeplinite conditiile necesare inceperii anului scolar, nu se da vacanta mai multa ca sa aiba timp administratorii sa refaca scoala. Nu ar fi toata lumea fericita asa?! Vorba aia: It's a win-win situation.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu, aici la noi trebuie sa fie minim un procent peste ala 50, adica nu exista fair-play si "avem amandoi de castigat", cel putin la nivel inalt, pe la "parter" mai gasim si OAMENI:)

    RăspundețiȘtergere