marți, 28 aprilie 2009

Smecheria si pupincurismul raman de baza


Sloganul spot-ului Golden Brau: Cel care il face pe sef sa rada, e tipul care face treaba sa mearga. Geniala ideea spot-ului, McCann a dovedit ca este unul dintre jucatorii importanti pe piata publicitara din Romania. Puterea de identificare a spot-ului este foarte mare. Da, asa se intampla in Romanica, degeaba te strofoci, degeaba iti faci treaba, degeaba ai rezolvat raportele, degeaba ai dat randament, daca nu faci superiorul sa rada, daca nu esti bufon, daca nu pupi in fund. Pupatul e poveste veche, ultima varianta este limbincurismul pentru un efect intens si garantat. Trebuie facuta o rubrica noua la CV-uri: Gradul si adancimea cu care iti infingi limba in fundul sefului. Conteaza! Este chiar determinant. Nu se accepta ca tu sa fii un angajat care dai randament si esti ursuz, ironic, nepasator fata de superiori, pe sistemul: cum sa nu ii juri sefului ca cravata lui vine ca turnata, arata pe zi ce trece mai bine, este cel mai priceput in domeniul sau si nu numai, te anulezi total pe tine ca persoana intr-o discutie cu EL si sari ca ars cand iti rosteste numele sau vezi pe telefon "Seful apeleaza". Smecheria, lasitatea, vorbele pe la spate, lingusirea, acestea sunt caracteristicile oricarui job in Romania. Este ca un virus raspandit in tot sistemul, intrat in WIN 32, care nu poate fi scos cu nici un antivirus si singura solutie e sa izbesti sistemul de perete, adica sa pleci din firma. Da, da sunt exceptii, or' fi, dar conteaza prea putin, cand vad o cladire daramata, ma impresioneaza prea putin o bucata de perete de un metru, ramasa in picioare.

8 comentarii:

  1. Imi place vehementa opiniei tale, insa mai depinde si de curtea in care te joci in fiecazi zi si de companionii de joaca. Iar daca seful/sefa a vazul lumina zilei undeva pe timpul ceshcutelor, schimba curtea!
    Pe de alta parte, poate fi interpretat ca linguseala, atitudinea unui purtator de pampers, proaspat primit in gasca, cand de fapt tot ce incearca, e sa se integreze cumva in perimetru.
    Cu speranta ca in 100 de ani vom avea o curte de joaca echidistanta, echivalenta si echitabila, numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este clar, totul depinde, totul e relativ, dar eu zic ca se cunoaste de la o posta linguseala alaturata de adaptarea la un mediu nou, care se face de multe ori cu teama, nesiguranta si politete exagerata. Numai bine si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. bea ma un sprit sa iti revii. nu iti place pe campurile muncii?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba da, imi place, cum sa nu imi placa, se vede ca pe tine te-au imbatat sefii, de le iei apararea, cumparatule la 10 mii care esti tu:P

    RăspundețiȘtergere
  5. Catalin,nu fi suparat pe tipul care face treaba sa mearga. :D Pentru ca tipul care face treaba sa mearga pentru el (in proportie de 90%) face treaba sa mearga si pentru colegii lui (intr-adevar, doar de 10%). Colegii au scapat odata cu el. Treaba a mers. A primit si bere pentru asta, ha ha.

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar nu sunt suparat pe el, doamne fereste, e vorba si de bere primita, nu, chiar nu am nimic cu el:)

    RăspundețiȘtergere
  7. so you died. and went to bloggers' hell, where computers aren't allowed. i get it..

    RăspundețiȘtergere
  8. da, am murit ca sa ma intorc la viata, ca e la moda, numai ca tre' sa mai ai un pic de rabdare, pana la anu' de Pasti:)

    RăspundețiȘtergere